همه چیز درباره تبلیغات CPI


راه‌اندازی کمپین بیشتر بدانید

تبلیغات نصبی (تبلیغات CPI یا تبلیغات نصب اپلیکیشن)


از این زاویه به موضوع نگاه کنید: شکل‌گیری ایده، طراحی، ساخت و عرضه‌ی اپلیکیشن موبایلی شما احتمالاً ماه‌ها طول کشیده است. این اپلیکیشن قرار است شما را مستقیماً به وفادار‌ترین مشتریانتان متصل کند؛ که این به شما اجازه خواهد داد هرچه عمیق‌تر با آنها تعامل داشته باشید و برند خود را به بخشی جدایی‌ناپذیر از زندگی روزمره‌شان بدل کنید. طبیعی است این فرایند دشوار، کسب‌و‌کارتان را وارد مرحله‌ی تازه‌ای خواهد کرد.

تبلیغات نصب اپلیکیشن یا مدل تبلیغات CPI را بیشتر بشناسید


عنوان CPI یا هزینه به ازای نصب ممکن است به شکلی ساده انگارانه ماهیت این فرایند را آسان نشان دهد. همان‌گونه که پیشتر توضیح دادیم و از نام آن نیز برمی‌آید، در تبلیغات نصبی (تبلیغات نصب اپلیکیشن)، تبلیغ‌دهنده زمانی هزینه‌ی تبلیغات خود را می پردازد که نصب جدیدی اتفاق افتاده باشد.

آنچه در ادامه آمده به شما کمک می‌کند زیر و بم مدل CPI را بهتر درک کنید، اصول بازاریابی CPI (افزایش نصب اپلیکیشن) را بفهمید و پیش از راه‌اندازی کمپین خود، از تفاوت‌های آن با دیگر انواع تبلیغات موبایلی آگاهی یابید.

چرا تبلیغات نصب اپلیکیشن / تبلیغات CPI معیار قابل اتکایی محسوب می‌شود؟


در ماه می سال 2016، یکی از معتبرترین شرکت‌های تبلیغات موبایلی و تبلیغات اینترنتی در جهان، نمایش آمار‌های مربوط به کمپین‌های CPI مشتریانش را در گزارش‌های دوره‌ای عملکرد خود متوقف کرد. توجیه شرکت یاد شده برای این کار این بود: «مدل CPI هنوز نقش ویژه‌ی خود را دارد، اما در ارزیابی میزان موفقیت بازاریابی اپلیکیشن‌ها دیگر نباید آن را جزو معیار‌های اصلی به حساب آورد». منطق این حرف از گزارش‌های فزاینده‌ای نشأت می‌گرفت که از فروکش کردن «تب اپلیکیشن» میان کاربران موبایل خبر می‌دهند.

بر اساس این گزارش‌ها، کاربران موبایل این روز‌ها به نسبت گذشته اپلیکیشن‌های کمتری نصب می‌کنند و از این تعداد نیز تعداد محدود‌تری را مورد استفاده قرار می‌دهند. به همین دلیل صرف نصب یک اپلیکیشن نمی‌تواند کماکان معیار خوبی برای سنجش میزان موفقیت آن باشد.

اما با تمام این حرف‌ها، وقتی به جای محصولی که اساساً برای فروش اینترنتی در نظر گرفته شده صحبت از تبلیغ خود اپلیکیشن در میان باشد، CPI کماکان نسبت به CPM شاخص معتبر‌تری است. CPI برای اپلیکیشن‌های بازی نیز همچنان معیار فوق‌العاده‌ای به حساب می‌آید، به ویژه اگر پرداخت آن منوط به تحقق دستاوردی مشخص در آن بازی شود که به نوبه‌ی خود نشانه‌ی بسیار قوی‌تری از تعامل کاربر با آن نرم‌افزار خواهد بود تا صرفاً نصب برنامه.

واضح است که ارائه‌دهندگان تبلیغات CPI از فروکش کردن تب اپلیکیشن در میان کاربران آگاهی دارند؛ این اطلاعات الفبای کارشان است. در ثانی راه‌های متعددی وجود دارد که از طریق آنها می‌توان به مدل هزینه به ازای نصب اهمیت ویژه‌ای بخشید و بر میزان موفقیت کمپین‌های CPI افزود.

معیار‌های دیگری که در کنار CPI می‌توانید مد نظر قرار دهید Cost per Loyal User، Cost per Engagement یا Cost per Purchase (پرداخت به ازای خرید) هستند که مرز میان تعاریف آنها روز به روز در حال محو‌تر شدن است. این موارد را به طور کلی می‌توان زیر چتر تبلیغات CPA یا Cost per Action مخاطب قرار داد.

چگونه بهترین ارائه‌دهنده‌ی خدمات CPI را برای خود پیدا کنیم؟


چند مورد وجود دارد که هنگام انتخاب ارائه‌دهنده یا مجری کمپین‌های CPI خود باید مد نظر قرار دهید. یک کمپین CPI با هدفگیری درست معمولاً موفقیت‌آمیز خواهد بود؛ اما همه چیز به جزئیات بستگی خواهد داشت. به این ترتیب بد نیست در هر کمپین، موارد زیر را مد نظر قرار دهید:

  • شبکه‌ی تبلیغاتی یا مجموعه اپلیکیشن:

    آیا ارائه‌دهنده‌ی مورد نظر با شبکه‌های تبلیغاتی کار می‌کند یا مجموعه‌ای مشخص از اپلیکیشن‌های طرف حساب دارد که می‌تواند رویشان به درج تبلیغ بپردازد؟ مورد اول گستره‌ی بزرگ‌تری را شامل می‌شود اما دومی می‌تواند به معنای هدفگیری بهتر باشد؛ به ویژه اگر اپلیکیشن‌های یاد شده به دسته‌بندی مشخصی تعلق داشته باشند. این موضوع ما را به مورد بعدی می‌رساند.

  • موقعیت ارائه‌دهنده در بازار:

    آیا ارائه‌دهنده‌ی کمپین CPI شما در طیف گسترده‌ای از اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها تخصص دارد یا در نوع خاصی از آنها؟ یک بار دیگر باید اشاره کرد که این به تصمیم شما بستگی دارد که آیا گستردگی کمپین برایتان بیشتر اهمیت دارد یا دقت آن در هدفگیری. پاسخ این سوال باید با توجه به ویژگی‌های اپلیکیشنی که قصد تبلیغ آن را دارید داده شود.

  • معیار‌ها:

    بهره‌مندی از یک مجموعه معیار مشخص و تعریف شده‌ی دوطرفه می‌تواند بسیار راهگشا باشد چرا که عدم هماهنگی میان معیار‌های طرفین معمولاً نتیجه‌ی خوبی در بر نخواهد داشت.
    برای مثال اگر دانلود اپلیکیشن شما رایگان و در عوض برای درآمدزایی به پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای وابسته است، دانلود یا نصب آن به تنهایی نمی‌تواند معیار خوبی برای سنجش میزان بازگشت سرمایه‌گذاری یا همان نرخ ROI آن باشد. در این صورت باید دقت داشته باشید پرداخت خود را به رخدادی منوط کنید که برایتان ارزشی فراهم می‌کند. این ارزش می‌تواند اولین خرید، اولین پرداخت مشخص و یا رسیدن به مرحله‌ی مشخصی از بازی باشد (کمپین‌های CPA).
    معیار‌های شما هرچه که باشند، پلتفرمی که انتخاب می‌کنید باید بتواند ابزار مناسبی برای اندازه‌گیری آنها در اختیارتان قرار دهد.

  • نرخ‌ها:

    طبیعی است شما هم مثل هر کسب‌و‌کار دیگر تمایل داشته باشید برای تبلیغات موبایلی خود قیمت مناسبی پرداخت کنید. سنجش میانگین نرخ این خدمات به عوامل زیادی بستگی دارد اما هزینه‌های دیگری نیز ممکن است با این فرایند همراه شوند که باید آنها را نیز مد نظر قرار دهید؛ از جمله کمیسیون خود پلتفرم، شبکه‌ی تبلیغاتی طرف حساب یا خود این فرایند. در نظر داشته باشید لزوماً نمی‌توان از همه‌ی این هزینه‌ها عبور کرد اما مهم است که حداقل از هزینه‌های خود آگاهی کاملی داشته باشید تا بودجه‌ی مناسب‌تری برای تبلیغات CPI خود در نظر بگیرید.
    این‌ها برخی از مواردی هستند که برای راه‌اندازی کمپین‌های CPI هنگام انتخاب مجری تبلیغات موبایلی خود باید مد نظر قرار دهید.

آشنایی با گزینه‌های موجود


شما به عنوان ناشر اپلیکیشن باید بدانید برای تبلیغ اپلیکیشن‌هایتان و متقاعد کردن طیف عظیمی از کاربران به دانلود و نصب آنها، گزینه‌های مختلفی پیش روی خود دارید.
یکی از اثربخش‌ترین گزینه‌های پیش روی شما این است که اپلیکیشن خود را داخل اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های موبایلی دیگری تبلیغ کنید (تبلیغات درون اپلیکیشن) که کاربرانشان شباهت زیادی به طیف کاربران بالقوه‌ی شما دارند. این شیوه می‌تواند بر اساس نحوه‌ی عملکرد تبلیغات و شیوه‌ی پرداخت آنها شکل‌های مختلفی به خود بگیرد:

تبلیغات CPM یا Cost per Mille که آغازگر تبلیغات دیجیتال محسوب می‌شود، اصطلاحی قدیمی است و ریشه‌ی آن به دوران تبلیغات چاپی باز می‌گردد. CPM یک مدل محاسبه‌ی هزینه بر اساس هر ۱۰۰۰ بازدید به شمار می‌رود و برای ایجاد آگاهی از یک برند یا اپلیکیشن عالی است. در این شیوه تبلیغ‌دهنده هزینه‌ی تبلیغات خود را به ازای میزان بازدیدی که شبکه‌ی تبلیغاتی روی یک پلتفرم موبایلی برای هر آگهی فراهم کرده پرداخت می‌کند.


تبلیغات CPC یا Cost per Click شیوه‌ی دیگری است که نسبت به CPM روی عملکرد تبلیغ تمرکز بیشتری دارد. در این شیوه تبلیغ‌دهنده تنها در صورتی هزینه پرداخت می‌کند که کاربر روی آگهی تبلیغاتی کلیک یا به عبارت دیگر آن را لمس کرده باشد(تبلیغات کلیکی). اثربخشی این شیوه‌ی تبلیغات از آن جهت است که نمایش آگهی‌ها در جایگاهی با بیشترین احتمال تعامل کاربر با آن آگهی به نفع پلتفرم تبلیغاتی است و از این طریق درآمد بیشتری خواهد داشت.


تبلیغات CPI یا Cost per Install به اپلیکیشن‌های موبایلی اختصاص می‌یابد. در یک کمپین CPI یا «هزینه به ازای نصب»، آگهی‌های دیجیتالی روی طیف مشخصی از رسانه‌ها به عنوان نمایش‌دهنده قرار می‌گیرند؛ با این هدف که میزان نصب‌های جدید اپلیکیشنِ تبلیغ‌شده افزایش یابد. تبلیغ‌دهنده در ازای هر نصبی که مستقیماً از این کمپین‌ها ناشی می‌شود مبلغ مشخصی پرداخت خواهد کرد.


تبلیغات CPA یا Cost per Action که تحت عناوین Pay per Action یا PPA نیز شناخته می‌شود یک مدل قیمت‌گذاری تبلیغات موبایلی و آنلاین به شمار می‌رود که در آن تبلیغ‌دهنده تنها به ازای تحقق اقدامی عملی از سوی کاربر پس از نصب اپلیکیشن هزینه پرداخت می‌کند. این اقدام بسته به نیاز تبلیغ‌دهنده تعریف می‌شود و می‌تواند مواردی مثل پر کردن فرم، خرید یا سفارش را در بر بگیرد.